Εθνικό Πάρκο ΜαραθώναΠλησιέστερες Μετεοκάμερες
Το Εθνικό Πάρκο Σχινιά Μαραθώνα συνολικής εκτάσεως 13,84 τετρ.χλμ, βρίσκεται στην πεδιάδα του Μαραθώνα 40 χλμ από την Αθήνα. Είναι ενταγμένο στο δίκτυο Natura 2000 καθώς διαθέτει πλούσια χλωρίδα και πανίδα, 250 είδη πουλιών, αμφίβια, και σπάνια φυτά.
Αποτελείται από το παραθαλάσσιο δάσος των κουκουναριών, το Μεγάλο Ελος, τους λόφους, τη λίμνη Στόμι, τη Χερσόνησο Κυνοσούρα, την παραλία και μέρος του όρμου του Μαραθώνα.
Το πάρκο βρίσκεται στην ευρύτερη ομώνυμη περιοχή του κοντά στο χώρο διεξαγωγής της ιστορικής Μάχης του Μαραθώνα το 427 π.χ., σε κοντινή απόσταση από τα αξιοθέατα της περιοχής και το σημείο έναρξης του Αυθεντικού κλασσικού Μαραθωνίου.
Oι Meteocams λειτουργούν σύμφωνα με τον N2472/1997 και τις οδηγίες της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Δεν επιτρέπεται η αποθήκευση ή/και αναπαραγωγή εικόνας σε άλλα μέσα χωρίς την σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη της κάμερας.

Timelapse από χθες το πρωί:

Marathon Park πρόβλεψη καιρού

Local detailed weather forecast - 16 days

Weather forecast by meteoguru.com

Νέα κάμερα στη Ουρανούπολη Χαλκιδικής

H Ουρανούπολη είναι το κατώφλι του Άθω. Είναι ο τελευταίος κοσμικός τόπος στον οποίο φθάνει ο επισκέπτης που σκοπεύει να επισκεφθεί τη μοναστική πολιτεία. Καθημερινά από το μικρό λιμάνι στη σκιά του Πύργου ξεκινούν τα καράβια στα οποία επιβιβάζονται οι προσκυνητές (αφού προηγουμένως εφοδιαστούν από το «γραφείο προσκυνητών» τη σχετική άδεια) για να φθάσουν στο... Περισσότερα..