Εθνικό Πάρκο ΜαραθώναΠλησιέστερες Μετεοκάμερες
Το Εθνικό Πάρκο Σχινιά Μαραθώνα συνολικής εκτάσεως 13,84 τετρ.χλμ, βρίσκεται στην πεδιάδα του Μαραθώνα 40 χλμ από την Αθήνα. Είναι ενταγμένο στο δίκτυο Natura 2000 καθώς διαθέτει πλούσια χλωρίδα και πανίδα, 250 είδη πουλιών, αμφίβια, και σπάνια φυτά.
Αποτελείται από το παραθαλάσσιο δάσος των κουκουναριών, το Μεγάλο Ελος, τους λόφους, τη λίμνη Στόμι, τη Χερσόνησο Κυνοσούρα, την παραλία και μέρος του όρμου του Μαραθώνα.
Το πάρκο βρίσκεται στην ευρύτερη ομώνυμη περιοχή του κοντά στο χώρο διεξαγωγής της ιστορικής Μάχης του Μαραθώνα το 427 π.χ., σε κοντινή απόσταση από τα αξιοθέατα της περιοχής και το σημείο έναρξης του Αυθεντικού κλασσικού Μαραθωνίου.
Oι Meteocams λειτουργούν σύμφωνα με τον N2472/1997 και τις οδηγίες της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Δεν επιτρέπεται η αποθήκευση ή/και αναπαραγωγή εικόνας σε άλλα μέσα χωρίς την σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη της κάμερας.

Timelapse από χθες το πρωί:

Marathon Park πρόβλεψη καιρού

Local detailed weather forecast - 16 days

Weather forecast by meteoguru.com

Ανανεωμένη ζωντανή εικόνα από την Δροσοπηγή Κόνιτσας

Η Δροσοπηγή είναι ένα ορεινό χωριό του νομού Ιωαννίνων. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.050 μέτρων στις πλαγιές του υψώματος Ταμπούρι, επί της κοιλάδας του ποταμού Σαρανταπόρου, ανάμεσα στα δύο ψηλότερα βουνά της Πίνδου, τον Γράμμο και τον Σμόλικα, και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς του νομού Ιωαννίνων. Ανήκει στον δήμο Κόνιτσας και ο πληθυσμός... Περισσότερα..